Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 24 » Подарунок-відповідь
21:27
Подарунок-відповідь

Подарунок-відповідь

Щоденне життя людей підпорядковане елементарним  правилам. Та дуже добре  коли все йде за графіком та раптом – війна… Про неї лише чули , читали, згадували та ось – щоденні теленовини розповідають про обстріли, біженців, окуповані  українські території . Зовсім скоро громади дізнаються про  відрядження односельців на захист Батьківщини та як приємно побачити знайомі обличчя знову вдома.

Для тих хто в  АТО важлива моральна  підтримка. Учні шкіл України беруть активну  участь у таких акціях. Так , восени 2015 році,  учні Токарівської школи були залученні до  в’язання  маскувальної  сітки. Навіть першокласники готували смужечки, а старшокласники ставали на стільці та завершували  роботу. Потім  були малюнки з побажанням миру та збір шкільного приладдя для постраждалих.  До школи завітала  стороння літня жінка, яка почула про акцію допомоги  та й принесла  теж зошити, олівці.

Під час відзначення урочистостей  9 Травня 2015 року учнями школи був відправлений  солодкий привіт у вигляді кольорових коржів на торт та перший конверт  дитячих листів до учасників АТО. Іноді, коли у школі обідня перерва,  побажання «смачного»  було почуто з телефонної розмови вчителя фізики Сінченко М.П., який півтора  року теж захищає  кордони у м. Щастя. Зазвичай чоловіки  небагатослівні та й запросити їх на зустріч до школи не завжди  вдається. Ми вдячні Липі В. П. (28 ОМБР ), Максимчуку Д. М., Плохому А. Г (72 ОМБР ), Чосу В.І.,Зіньову В.П. (72 ОМБР) які знаходять час й погоджуються на інтерв’ю .

Весною 2016 року  учням  вдалося поспілкуватись  та отримати звістку з передової лінії  зони АТО. У конверт із дитячими  листами  були вкладені  чисті аркуші паперу для можливої відповіді  адресатів. Цікаво, що серед  учнів були  ті , хто не вірив у гру  із листуванням, бо все схоже на данину моди. Але приємно було почути про зустрічні запитання солдат у телефонній розмові, але дуже схвильовано було потім  зрозуміти , що почуті,  на іншому боці співрозмовника , звуки – справжні артилерійські постріли.

Після канікул , де відкриття робочого шкільного тижня розпочинається виконанням державного гімну України,  учні 10 класу презентували  подарунок-відповідь від воїнів 72 ОМБР . На жовто-блакитному полотні прапора присутні прочитали побажання  миру  від санінструкторів та гранатометників, від снайпера та командира БМП , від уродженців Львова,  Цюрупинська, Винниці, Київа й Токарівки . «експонати» гібридної війни (гільзи та «хвостовики» мін) можна побачити на вітринах Кімнати школяра та бути впевненими , що захисникам України потрібна наша маленька, але дуже вагома підтримка.

  Кл. керівник  10 класу Бородіна Н.В.

Переглядів: 367 | Додав: RMV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: