Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Травень » 22 » Акція «Посади дерево»
22:23
Акція «Посади дерево»

Акція «Посади дерево»

 

Акція «Посади дерево» дуже поширена в різних навчальних закладах, починаючи з ДНЗ і  закінчуючи ВУЗами. Але учасники рою «Характерники» нашої школи запропонували дещо змінити традиційну форму проведення заходу, зробивши яскраву вступну частину, цим самим більш зацікавити всіх учнів школи до цієї корисної справи. Ройовий Берестнєва Марина, учениця 10 класу, запропонувала учасникам рою  домовитися із Токарівським лісництвом, щоб отримати саджанці дерев, підготувати оголошення, на яких буде вказана дата і місце проведення заходу, а також повідомлення про потрібний інвентар. Звичайно ж, діти – це діти, а в такому серйозному ділі без дорослих ніяк. Тому в оголошеннях до Акції пропонувалося долучитися батькам та іншим небайдужим мешканцям села.

Ідеєю заходу було не тільки навчити дітей з повагою ставитися до природи та збільшувати кількість зелених насаджень, а й ознайомити з ознаками деяких дерев, розвивати естетичне почуття; з'ясувати, чому садити дерева є важливою справою і виховувати любов до рідної землі.

З року в рік в школах серед пріоритетних напрямків виховання є екологічне. З учнями постійно проводяться бесіди, диспути, круглі столи та інші форми виховної роботи з цього питання. Але для того, щоб привернути більшу увагу учнів та вказати їм на актуальність та глобальність екологічних проблем, треба удосконалювати форми та методи виховного впливу.

В нашій школі не вперше висаджують дерева. Але вперше це відбулося у вигляді масштабної акції, яку організував рій «Характерники» разом із учнівським активом школи. Батьки, класні керівники, вчителі-предметники, технічний персонал, учні школи – дерева саджали всі небайдужі. Можна впевнено сказати, що ця подія закарбується в пам’яті кожного учасника заходу на все життя. І ставши дорослими, сьогоднішні діти вже зі своїми дітьми прийдуть відпочивати в парк Токарівки, і розкажуть їм цікаву історію про Акцію «Дерева – наші друзі», яка відбулася у квітні 2016 року.

 

 

Переглядів: 596 | Додав: RMV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: