Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Травень » 22 » 19 травня 2016 - ДЕНЬ ВИШИВАНКИ
22:47
19 травня 2016 - ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

 

Наша вишиванка – то пісня України,

Нашої священної землі,

В ній співають ранки солов’їні

Квітом розквітаються гаї.

Одягнімо нові вишиванки

І на свято зберімося всі

Українці, слов’яни, слов’янки –

Вірні діти святої Русі.

 

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

19 травня 2016 р. в школі відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

В акції взяли участь не лише учнів, а й усі вчителі та персонал школи. 

Заступником директора з виховної роботи Глєбовою А.І. була підготовлена та проведена святкова лінійка, на яку були запрошані учні школи:

 

першими продемонстрували свої наряди на параді вишивки учнів 1,2,3,4 класів і їх класні керівники. Далі учні 5-11  класів продемонстрували свої вишиванки та розповіли про історію вишиванки, традиції культури, елементи символіки сучасних узорів української вишивки. 

Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

Переглядів: 345 | Додав: RMV | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: