Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Лютий » 6 » Орлиний злет Шевченківського духу
22:51
Орлиний злет Шевченківського духу

Орлиний злет Шевченківського духу

І знову – свято … І знову линуть до нас думи геніального українського поета. Традиційно український народ звертається до постаті Великого Кобзаря,  яка у своїй величі була, є  і залишається ні з чим незрівнянною,  невичерпною для людського подиву й осягнення.

9 березня 2014 року минає 200 років від дня народження великого українського поета, а рік 2014 – проголошений Указом Президента України – роком Тараса Шевченко.

У рамках циклу заходів по відзначенню цієї дати в Токарівській ЗОШ І-ІІІ  ступенів проведено: конкурс художнього читання «Поезія Т.Г. Шевченка вустами дітей», усний журнал «Низький уклін і шана тобі, Тарасе», літературно-поетична година «Пророк, народжений Україною», вечір-зустріч із народним колективом сільського будинку культури та працівниками сільської і шкільної бібліотеки «Шевченко – видатний поет,  письменник, художник» та інше.

У фойє школи увагу приваблюють книжкові викладки «Кобзар – книга навіки», «Віч-на-віч із Шевченком»,  мистецький колаж «Шевченко - художник». 

Незабутнє враження справив на учнів і гостей вечір-зустріч з народним колективом (керівник Тищенко Л.С.) «Світанок» БК.

Учнів та гостей свята зустріли звуки кобзи, які дали змогу відчути ту атмосферу, в якій жив Великий Кобзар. Цікаво і змістовно розповіла про жінок у житті поета сільський бібліотекар Котенко О.М. та директор БК Тищенко Л.С.

З унікальними фактами життя Т. Шевченка познайомила присутніх вчитель української мови і літератури О.І. Топільницька.

Про Т. Шевченка  як геніального художника і його картини більш детально розповіла вчитель художньої культури  Бородіна Н.В.

Заполонила слухачів дума під акомпанемент кобзи у виконанні художнього керівника Ветрука Є.В.. Завершилось свято звучанням пісні на слова поета-пророка Т.Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий…» у виконанні народного жіночого колективу.

Минатимуть роки, змінюватимуться покоління та твори Великого Кобзаря будуть новими і актуальними 

Ананко Л.Н. вчитель української мови та літератури

Переглядів: 476 | Додав: RMV | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: