Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Квітень » 9 » Місячник Екологічного Виховання
21:55
Місячник Екологічного Виховання

Одним із пріоритетів та напрямом діяльності суспільства є екологічне виховання школярів, яке має відбуватися в першу чергу через освітнє середовище школи. У чому актуальність екологічного виховання?

      Сучасна екологічна ситуація в світі та Україні зокрема загострюється з кожним днем. Забруднення атмосфери шкідливими викидами, тисячі тон сміття, знищення цілих екосистем через вирубування лісів, розорювання, будівництво, шкідлива радіація та випромінювання — далеко не повний перелік тих техногенних факторів, які негативно впливають на екологію.Екологічне виховання є значним потенціалом для соціалізації особистості, формування системи цінностей, навичок, орієнтованих на життєво-практичну діяльність.

Кожного року в нашій школі проводяться заходи з метою формування екологічної культури підростаючого покоління і гуманного ставлення до довкілля. Організована цілеспрямована робота переконує учнів у потребі діяти, дає задоволення кінцевим результатом, готує до самостійного життя у злагоді з природою.У рамках місячника учні 1-11 класів залучаються до участі у щорічній Всеукраїнській акції «За чисте довкілля», еколого-натуралістичних конкурсах, краєзнавчих конференціях, благоустрої подвір’я школи та прилеглих територій.

Все це дає змогу учням відчути причетність до вирішення екологічних проблем,; навчає рости небайдужими, розумно задовольняти власні потреби, не зашкоджуючи довкіллю, розвивати бажання власноруч допомагати природі, користуватися практичними порадами по її збереженню.

Переглядів: 258 | Додав: dvercinskaa | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: