Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Квітень » 13 » «Культурний карантин: що читати і дивитися вдома».
13:01
«Культурний карантин: що читати і дивитися вдома».

«Відкрита книга» – онлайн-бібліотека української та світової класики.

Ресурс без жодної реклами з літературними творами, які стали суспільним надбанням світової культури. Окремою рубрикою виділені твори зі шкільної програми зарубіжної та української літератури – тож знадобиться не лише аби самому пригадати класику, а й щоб підготувати школярів до виходу на навчання. 

«Project Gutenberg» – найстаріша універсальна е-бібліотека

Сайт є громадською ініціативою та містить близько 60 тис. книг у вільному доступі: від белетристики до наукових робіт англійською, португальською, німецькою та французькою мовами.

«Europeana collections» – ресурс культурної спадщини Європи

Оцифровані матеріали тисячі європейських бібліотек, архівів і музеїв на одному сайті. Тематичні колекції картин, добірки творів авторів і навіть пошук зразків образотворчого мистецтва за домінуючим кольором. 

Сайт є не лише онлайн-галереєю. Тут також можна знайти лонгріди англійською про культурні процеси у світовій історії та творчий шлях митців і мисткинь у рубриці «Блоги». 

WikiArt – онлайн-енциклопедія мистецтва

Тут зібрано 250 тис творів мистецтва авторства 3 тисяч художників та художників сімома мовами, в тому числі українською. 

«WiseCow» – вільний відеолекторій 

Лекції про історію, мистецтво, журналістику, літературу, моду, кіно й соціум. У розділах можна знайти відеоматеріали про історичних постатей та митців, а можна отримати експрес-курс про сторіччя тієї чи іншої сфери за 100 хвилин. 

Переглядів: 199 | Додав: magduch28 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: