Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Січень » 24 » І ОБНЯЛИСЯ БЕРЕГИ ОДНОГО, ВІЧНОГО НАРОДУ...
12:38
І ОБНЯЛИСЯ БЕРЕГИ ОДНОГО, ВІЧНОГО НАРОДУ...

Яка ж вдалась сьогодні днина! 

Що хочеться співать пісень 

Моя соборна Україна 

Знов зустрічає новий день. 

  22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. 

Саме 22 січня 101 рік тому було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Офіційно ж в Україні День Соборності відзначають з 1999 року. 

Патріотичне виховання є одним з пріоритетних напрямків роботи, тож сьогодні в Токарівській школі провели спільний захід з Будинком культури та сільською бібліотекою, а саме - інформаційну годину « І ОБНЯЛИСЯ БЕРЕГИ ОДНОГО, ВІЧНОГО НАРОДУ ». 

Учасники заходу не тільки прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України, слухали патріотичні пісні у виконанні працівників культури, відповідали на запитання літературно-історичної вікторини продемонструвавши гарні  знання з історії рідної держави. На завершення учні склали з окремих букв слово «соборність»,  на листках з буквами були вірші видатних українців - Ліни Костенко, Івана Франка, Тараса Шевченка, В Сосюри тощо  та, взявшись за руки, створили єдиний  ланцюг єдності.

За матеріалами сайту https://tokarivka.blogspot.com/?fbclid=IwAR3hhsKfhtvCJPtHZkUyuJKUdU7yZdUV2Ewh3SlfQsnhB3pgrpGFc_jdUnA

 

Переглядів: 219 | Додав: glebova2015 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: