Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Жовтень » 11 » "День захисника України - особливе свято!" - це рій "Характерники" говорить завзято
11:15
"День захисника України - особливе свято!" - це рій "Характерники" говорить завзято

День захисника Вітчизни –
Мужності й геройства свято.

І ми вклоняємося тим,
Хто літ тому назад багато

І тим, хто нині з автоматом
Наш спокій береже і захищає,

Всю нашу велику родину,
Рідну землю свою – Україну
.

14 жовтня — свято Покрови, День українського козацтва і День захисника України. У нашого українського народу було славне минуле. Козацьке військо впродовж віків було армією, яка протистояла чужинцям; яка боронила свою землю і український народ від завойовників. Було це дуже давно, близько п’ятсот років тому. Зараз же на обороні нашої територіальної цілісності Збройні сили України. Але великої ваги набуває відродження українського козацтва, бо це і є відродження України. Саме з цією метою з 2009 року у всіх загальноосвітніх закладах країни організовується дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»).

Завдання гри:

  • фізичне, соціальне, розумове та духовне виховання молоді на основі козацьких морально-світоглядних цінностей;
  • вшанування геройського чину борців за незалежність Української держави;
  • формування серед молоді засад здорового способу життя засобами туризму, спорту, патріотичного виховання;
  • популяризація активних способів дозвілля, історії визвольних змагань та української військової традиції.

Представниками від нашої школи у районному етапі в 2019 році був рій «Характерники», який завзято змагався у 9 різноманітних конкурсах.

Фізичну силу джурівці показують у конкурсі «Перетягування линви». Туристсько–спортивна смуга перешкод «Чумацький шлях» виявляє швидкість, кмітливість, наполегливість та витривалість учасників команди. Конкурс «Влучний стрілець» тренує точність та зосередженість на справі. У змаганні «Рятівник» роївці демонструють знання з першої медичної допомоги. Знання історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних збройних сил України по аналогії «Брейн–ринг», «Що? Де? Коли?» перевіряють у конкурсі «Відун». Протягом року рій організовує та проводить «Добре діло», готуючи звіт, який також оцінюється. Крім того, важливий бал рій отримує за конкурс «Таборування», тобто за чистоту і порядок на території розташування, організоване чергування, дисципліну. Вагому роль у налагодженні взаємовідносин між роями інших шкіл відіграє конкурс «У колі друзів», творчий виступ, який учасники готують заздалегідь.
11 жовтня 2019 року в спортивній залі Токарівської школи рій "Характерники" представив виступ, метою якого було пропагування любові до Батьківщини, здорового способу життя та поваги до військових традицій українського народу для учнів 5-11 класів.

Переглядів: 341 | Додав: glebova2015 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: