Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Травень » 31 » День охорони праці
21:29
День охорони праці

28 квітня Україна разом з усім світом відзначає

День охорони праці!

Найвищі цінності – це життя і здоров’я людини. І їх захист потребує чималих зусиль, адже інколи людська діяльність пов’язана з небезпечними ситуаціями, особливо, при виконанні службових обов’язків.

Всесвітній день охорони праці, що відзначається в Україні вже десятий рік поспіль, привертає увагу громадськості до проблем охорони праці та сприяє підвищенню рівня безпеки на кожному робочому місці. 

Працівники турбуються про створення належних та безпечних умов праці. 

 

 

 

 

Щороку наприкінці квітня, відзначається Всесвітній день охорони праці. У 2018 році Україна відзначила День охорони праці 28 квітня під девізом «Захищене і здорове покоління».

З цієї нагоди та згідно наказу відділу освіти, молоді і спорту Білозерської РДА від 19.04.2018 року № 189 «Про відзначення у 2018 році Дня охорони праці»  та наказу по школі від 25.04.2018 р № «Про відзначення у 2018 році Дня охорони праці» протягом квітня-травня 2018 року в Токарівській школі проводились відповідні заходи. Їх мета: привернути увагу колективу до проблеми охорони праці, запобігти нещасним випадкам у школі. Учні школи активно долучилися до проведення загальношкільних заходів щодо відзначення Всесвітнього дня охорони праці.

У школі було оформлено інформаційний стенд «28 квітня – Всесвітній день охорони праці». Директором школи Похила Л.С. проведено перевірку інструкцій з охорони праці та безпеки життєдіяльності, відповідність вимогам та правильність ведення журналів реєстрації інструктажів. Голова профкому школи Коваль О.І. на нараді розповіла педагогам, що міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню травматизму на робочому місці. Також було здійснено перевірку відповідності класних кімнат вимогам гігієни навчання та праці.

Педагогом-організатором Топільницькою О.І. разом із членами самоврядування «ТЕМП» було проведено бесіду на тему «Надзвичайні ситуації в школі під час перерви».

У шкільній бібліотеці створена виставка літератури для учнів школи з правил безпеки життєдіяльності та охорони праці.

З метою профілактики травматизму в побуті здійснено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед учнів школи. Медична сестра школи Мала Д.В. продемонструвала учням 1-4, 5-8  класів вміст медичної аптечки, розповіла як користуватися джгутом, бинтом, ватою, індивідуальним перев’язувальним пакетом та ін..

Для учнів молодших класів проведені бесіди з безпечної поведінки.  Учні 4-6 класів активно приймали участь в конкурсі малюнка.

Вчитель біології Кличко Т.М. та вчителі початкових класів на уроках «основи здоров’я» з учнями проводили тренінги з охорони праці: «Безпечна праця – право кожної людини», «Охорона праці – запорука життя», Закон України «Про охорону праці».

Вчителі інформатики, хімії, фізики, трудового навчання нагадали учням правила роботи в їх кабінетах.

Класними керівниками 1-11 класів було проведено виховні години „Безпека твого життя - це важливо!” та  практичне заняття «Допоможи другу» на знання правил надання першої допомоги при нещасному випадку.

Проведення таких заходів навчають дітей та дорослих відповідально ставитися до збереження власного життя та здоров’я, а також людей, які знаходяться поруч.

Переглядів: 289 | Додав: RMV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: