Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Травень » 14 » ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ
21:03
ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 03 вересня 2009 року № 814 «Про Положення про Функціональну підсистему  «Освіта і наука України» єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру», плану заходів цивільного захисту управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації, на виконання наказу управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації від 15 березня 2016 року №76 «Про проведення дня цивільного захисту та тижня захисту дітей у закладах освіти області» та наказу відділу освіти, молоді і спорту від 18 березня 2016 року № 131 «Про проведення дня цивільного захисту та тижня захисту дітей у закладах освіти району», з метою забезпечення готовності до дій при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій, зменшення можливих збитків, створення умов надійного захисту учасників навчально-виховного процесу, працівників закладів освіти, стійкого управління під час виконання завдань цивільного захисту  у Токарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів 12 травня 2016 року  було проведено «День цивільного захисту»  за  таким планом :

 

№пп

Вид роботи

Відповідальний

  1.  

Урок з використанням  знань ЦЗ

Вчителі-предметники

  1.  

Класна година

Евакуація у бомбосховище

Класні керівники

  1.  

Усний журнал

«Дії у надзвичайних ситуаціях»

Класні керівники,

учні 1-11класів

  1.  

Робота на станціях

Керівник станції

  1.  

Евакуація при пожежі

Практичне заняття «Пожежа»

Вчитель ЗВ

 

Підсумок Дня ЦЗ (лінійка)

ЗДНВР

 Вчителями-предметниками були проведені уроки з елементами використання знань цивільного захисту:

1 клас основи здоров’я – «Небезпека вдома» ,

2 клас  основи здоров’я – «Телепузики вчать цивільній обороні»

3 клас природознавство – «Стихійні лиха»,

4 клас природознавство – «Краса та стихії Землі»,

5 клас українська мова –  «Диктант. Небезпека поруч»,

8 клас хімія –  «Склад  атомних ядер. Радіоактивні та стабільні ізотопи. Радіоактивне випромінювання»,

9 клас – правознавство «Правоохоронні органи»,

10 клас – художня культура «Театральна культура України у ХІХ столітті. Безпека глядачів під час відвідування вистав».

Кожен клас готував сторінку усного журналу «Дії у надзвичайних ситуаціях» і з  малюнками презентували сторінки журналу.

 

Учні 1-11 класів плідно працювали на станціях, виконуючи практичні завдання, користуючись своїми знаннями, які вони вдосконалили на уроках основ здоров’я, Захисту Вітчизни, основ медичних знань, природознавства, біології, хімії, фізики.

Найцікавішою  станцією була військова, де керівником був вчитель фізики Сінченко М.П. – учасник бойових дій у зоні АТО. Він поділився власним досвідом з учнями, розповідав чому треба бути обережними з вибухонебезпечними приладами.

Учні 10 класу-  переможці Дня ЦЗ, були самими уважними – вони знайшли небезпечні предмети, які підкинули для перевірки уважності та спостережливості учнів.

На станції «101», під керівництвом Кличко Т.М., учні пригадали, що вогонь – це небезпека та правила  поводження при пожежі. За допомогою кросвордів, загадок, шарад  було здійснено  перевірку знань учнів.

На медичній станції учениці 11 класу під керівництвом медичної сестри Наконечної І.В. провели практичне заняття  по накладанню пов’язок, шин, перевірили вміння учнів орієнтуватися у різних видах надання першої допомоги при опіках, порізах.

На художній станції (керівник Валуйко Т.С.) учні  за визначений час малювали та розфарбовували  малюнок на задану тематику.  У кінці дня на стенді були представлені 35 малюнків на тематику цивільного захисту.

На спортивній станції  (керівник Кузнєцов О.І.) були перевірені  практичні уміння  учнів ставити палатку, одягати протигази, переносити потерпілих.

На природничій станції учні демонстрували знання про різні надзвичайні ситуації природного характеру, що можуть виникнути.

На екологічній станції  були закодовані  завдання у вигляді пазлів, складаючи які учні повинні були дати розгорнуті відповіді.

 

Переглядів: 473 | Додав: RMV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: